top of page
Zoeken

Belastingvermindering zonnepanelen 2023

Bijgewerkt op: 14 jan.

Iedereen die investeert in zonnepanelen kan in aanmerking komen voor een belastingvermindering. De belastingvermindering zorgt ervoor dat het iets aantrekkelijker wordt om zonnepanelen aan te schaffen, want de investering is iets minder groot. Toch is de belastingvermindering niet behoorlijk groot, maar het is wel een belangrijk voordeel fiscaal gezien.


De regeling betekent dat men 40 procent van de aanschafwaarde van zonnepanelen mag aftrekken van de aangifte. De Belgische overheid heeft wel een maximum gesteld aan de fiscale aftrekbaarheid. Deze ligt op maximaal 3600 euro. In het eerste jaar mag men maximaal 3600 euro aftrekken. De drie opvolgende jaren mag men nog een bedrag aftrekken als de aanschafwaarde hoger is dan 3600 euro. De voorwaarde is wel dat de woning ouder moet zijn dan vijf jaar.


Voor de belastingvermindering geldt uiteraard wel een bewijslast. Men moet aan de Belgische Belastingdienst kunnen laten zien dat de zonnepanelen echt geplaatst zijn. Daarom moeten de facturen voor de arbeid goed worden bewaard. Deze moeten verder betaald zijn in het jaar waarop de aangifte wordt gedaan. Het moment op de dag wanneer men de zonnepanelen heeft laten plaatsen, maakt verder niet uit.

32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page