top of page
Zoeken

Geen plaats voor (extra) panelen

Als je geen ruimte meer hebt op je dak om extra zonnepanelen te plaatsen, zijn er verschillende alternatieven die je kunt overwegen:


Zonnepanelen op de grond: Als je voldoende ruimte hebt in je tuin of op een stuk land, kun je overwegen om grond gemonteerde zonnepanelen te installeren. Deze systemen kunnen zelfs gemotoriseerd zijn om de zon te volgen voor maximale opbrengst.


Zonnepanelen op bijgebouwen: Overweeg het plaatsen van zonnepanelen op bijgebouwen zoals garages, schuren of carports. Dit kan een effectieve manier zijn om extra panelen te installeren zonder je hoofdgebouw te belasten.


Een fietsenstalling met zonnepanelen biedt de eigenaren van e-bikes, e-scooters en e-steps een gemakkelijke manier om hun voertuig op te laden


Gemeenschappelijke zonneparken: Neem deel aan een collectief zonnepark of een energiecoöperatie. Dit zijn initiatieven waarbij een groep mensen samen investeert in zonnepanelen die op een andere locatie worden geplaatst. De opgewekte energie wordt dan verdeeld onder de deelnemers.


Zonnepanelen op gevels: Als je dak vol is, kun je ook overwegen om zonnepanelen op de gevel van je huis te installeren. Dit is vooral handig voor gebouwen met een grote verticale oppervlakte.


Drijvende zonnepanelen: Als je een vijver of een stuk water hebt, kunnen drijvende zonnepanelen een innovatieve oplossing zijn. Deze systemen worden op het wateroppervlak geïnstalleerd en kunnen een aanzienlijke hoeveelheid energie opwekken.


Zonnepanelen op parkeerplaatsen: Als je een grote parkeerplaats hebt, kun je overwegen om carports met zonnepanelen te installeren. Dit biedt zowel beschutting voor auto's als energieopwekking.


Het kiezen van het juiste alternatief hangt af van je specifieke situatie, de beschikbare ruimte, en je budget.

Wat je misschien nog niet wist : Sun4power installeert ook carports met bovenop zonnepanelen.

Wens je meer info over een van deze, neem contact op: 0498114444 of

304 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page