top of page
Zoeken

Prijs huizen met zonnepanelen ?Tachtig procent van de Belgen vindt duurzaamheid een belangrijk criterium bij de keuze voor een woning. Dat blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Fortis. Als verkoper hoop je dan ook dat zonnepanelen, een warmtepomp of thuisbatterij de verkoopwaarde opkrikken. Maar hoe reken je die investeringen door? En loont het om zonnepanelen te plaatsen op een woning die je binnenkort wil verkopen?


Meerder factoren.

De meerprijs van een huis na de installatie van zonnepanelen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, de grootte en capaciteit van het zonne-energiesysteem, en de huidige marktomstandigheden.

Over het algemeen kunnen zonnepanelen de waarde van een woning verhogen door de lagere energiekosten en de aantrekkelijkheid van een duurzame energievoorziening voor potentiële kopers.


Meer waard en sneller verkocht

Studies en marktanalyses suggereren dat woningen met zonnepanelen vaak meer waard zijn en sneller verkocht worden dan vergelijkbare woningen zonder. De geschatte waardeverhoging kan variëren van enkele procenten tot ongeveer 4% of meer, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. In sommige gevallen wordt aangegeven dat elke geïnstalleerde kilowatt aan zonne-energiecapaciteit de woningwaarde met meer dan €2.000 tot €4.000 kan verhogen per opgewekte Kwh , alhoewel deze cijfers sterk afhankelijk zijn van de lokale energiekosten, subsidies, en de zonne-energie markt.


Variërende perceptie

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat de perceptie en waardering van zonnepanelen door kopers kan variëren. Sommige kopers zijn bereid meer te betalen voor een woning die duurzamer is en lagere operationele kosten heeft, terwijl anderen misschien niet zoveel waarde hechten aan deze aspecten.


Raadpleeg een lokale expert

Als je overweegt om zonnepanelen te installeren vooral met het oog op waardevermeerdering van je huis, is het raadzaam om lokale vastgoedexperts te raadplegen. Zij kunnen je inzicht geven in hoe zonnepanelen de waarde van woningen in jouw specifieke gebied beïnvloeden.

58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page